رنگ پودری الکترواستاتیک

Rate this post

تاریخچه رنگ پودری الکترواستاتیک


تکنیک رنگ پودری در دهه 40 به جهان معرفی شد. این روش در سال های اولیه خود در فرایند رنگامیزی استفاده می شد که در دهه 70 مورد پذیرش عموم قرار داشت. این روش در دهه 80 بسرعت و بطور گسترده ای رواج پیدا کرد.
رنگ پودری الکترواستاتیک نوعی روش رنگ آمیزی است که استفاده از آن در دهه 60 در اروپا و آمریکا شروع شد و در دهه 80 به ترکیه رسید. با این حال رنگ روغن مدت زمان زیادی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده از رنگ پودری الکترواستاتیک در مدت زمان خیلی کوتاهی رواج یافت و نقش اساسی در تولید صنعتی بدست آورد. این نوع از پوشش های رنگی مختصاً برای حفاظت از سطوح  فلزی بکار رفته و به آنها جلوه ای زیبا می دهد. 

رنگ پودری الکترواستاتیک

  رنگ پودری الکترواستاتیک

رنگ پودری الکترواستاتیک تشکیل شده از ذرات بسیار ریز و رزین خشک که با رنگ مورد نظر مخلوط میشود و با تفنگ های مخصوص به صورت پاششی بر روی قطعات پاشیده می شود و دارای بارالکترواستاتیک و مغناطیسی میباشد و به همین دلیل یکدست و به صورت یکپارچه بر روی سطوح می نشیند,سپس این سطوح برای تکمیل فرآیند رنگکاری و تثبیت رنگ درکوره پخت قرار می گیرند و در دمای 180 تا 220 درجه پخته می شوند, تا تمام ترکیبات موجود در رنگ پودری بر روی قطعه مورد نظر , روی بدنه ایجاد شود ,

رنگ ایجاد شده رنگ ضخیم و یکدستی است که مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارد و در مقابل پوسته شدن و خراش عکس العمل های بالایی از خود نشان می دهند.

رنگ های پودری به صورت خشک اعمال می شوند و مستقیما روی سطح پاشیده می شوند و به دلیل عدم نیاز به حلال ها کاملا با محیط زیست سازگار هستند.

مزایای رنگ پودری

رنگ پودری بسیار با محیط زیست سازگار است. بدین ترتیب امنیت کارگران را تأمین می کند. کیفیت رنگ ها بر اثر مرور زمان کم نشده و هیچ نوع حلالی در آن بکار نرفته است. در نتیجه احتمال هر نوع احتراق را به طور چشمگیری کم می کند.

مزایای استفاده از رنگهای پودری الکترو استاتیک

1- عدم وجود حلال و به تبع آن, عدم وجود بخارات مضر
2- امکان استفاده از 95 درصد رنگ به دلیل قابلیت بازیافت و استفاده مجدد
3- کاهش بیماری های تنفسی و عفونتهای ریوی به دلیل عدم وجود حلال ها
4- صرفه جویی در رمان و افزایش سرعت تولید و در نتیجه کاهش مصرف انرژی
5- غیر سمی بودن و عاری بودن از فلزات سنگین مانند سرب, کادمیوم و ….
6- ضریب ایمنی بالاتر نسبت به رنگ های مایع , از نظر خطر آتش سوزی

فناوری رنگ پودری الکترواستاتیک

در سال های اخیر کاربردهای گوناگون از جمله سطوح پروفیل آلومینیوم، یراق آلات کابینت، شیشه، سرامیک، چوب، آلومینیوم و حتی پلاستیک دارد.
مراحل این فرایند به ترتیب زیر انجام می گیرد:
•    فرایند پیش پردازی شیمیایی که باعث می شود رنگ پودری الکترواستاتیک به سطح پروفیل آلومینیوم چسبیده و مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی و تحلیل رفتن لایه زیرین را افزایش می دهد.
•    فرایند آویزان کردن با توجه به سطوح مورد نیاز برای رنگ آمیزی
•    رنگ کردن سطوح با رنگ پودری الکترواستاتیک بوسیله ابزار رنگ پاشی
•    حرارت دادن

منبع :  www.nmkboya.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *