رنگ الکترواستاتیک پروفیل آلومینیوم

Rate this post

عملیات تکمیلی : رنگ الکترواستاتیک پروفیل آلومینیوم

 Powder Couting

به طور کلی رنگ ها به دو دسته هوا خشک، و کوره ای تقسیم می شوند که تنها رنگ ها ی کوره ای در صنایع آلومینیوم استفاده می شوند.

رنگ های کوره ای:

رنگ های کوره ای یا همان رنگ الکترو استاتیک رنگ هایی هستند که پس از قرار گیری بر روی سطح مورد نظر و خشک شدن آن نیز پایدار نیستند. و پس از این مراحل لازم است سطح رنگ آمیزی شده برای سرامیک شدن داخل کوره قرار گیرد.

از مزایای استفاده از رنگ بر روی سطح آلومینیوم میتوان به تنوع بالای رنگ و طرح نیز اشاره کرد.

رنگ های کوره ای به دو دسته تقسیم می شوند:

۱ –  رنگ های مایع.

۲ – رنگ های پودری.

رنگ ها ی مایع بدیل وابستگی زیاد به مهارت اپراتور و تنوع پایین درایجاد اشکال مختلف رنگی مصرف بسیار پایین تری دارد.

رنگ های پودری:

یکی از روشهای رنگ آمیزی پروفیل, استفاده از ترکیبات پلیمری به صورت پاشش پودرهای پلی استر (PE) و اپوکسی – پلی استر ( MX ) و غیره به روش الکترواستاتیک بر روی سطح و فرآوری پودر به وسیله کوره های حرارتی در دمای ۲۰۰-۱۸۰ درجه سانتیگراد می باشد .

در این روش (الکترو استاتیک) به سطح آلومینیوم بار منفی ( کاتد ) و به پودر رنگ بار مثبت ( آند ) القا می شود.

الکترو استاتیک

در این زمان رنگ بسیار نا پایدار است اما پس از انجام مراحل پخت در کوره سرامیک شده و بسته به نوع رنگ به کار رفته می تواند کیفت رنگ بسیلر بالایی را بر روی سطح ایجاد کند.

این پوشش رنگی در صورتی که پروفیل خام آن قبل از مرحله پاشش رنگ ، از زیر سازی (زیر سازی با موادی مانند کرومات و یا آنودایز) خوبی برخوردار باشد، پوشش بسیار مقاوم در مقابل نور خورشید و شرایط نامناسب آب و هوایی خواهد بود .

انواع زیر سازی:

آلومینیوم در مجاورت هوا به طور طبیعی اکسید شده و با ایجاد لایه ای از ALO سطح آن را می پو شاند.

همین پوشش باعث نا پایداری شدید رنگ بر روی سطح آلومینیوم می شود به طوری که می تواند به شکل ورقه ای رنگ را از سطح به طور کامل جدا نماید.

برای جلو گیری از این حالت به دو روش سطح آلومینیوم را برای رنگ آمیزی آماده می نمایند:

۱ – استفاده از ماده ای مانند کروم بین سطح آلومینیوم و رنگ. از انجایی که این مواد بسیار سمی بوده و در صورت نشت به آب های سطحی و یا زیرزمینی خسارت سنگینی به محیط زیست وارد می نمایند، لذا استفاده از آن ها بسیار محدود می باشد.

۲ – آنودایز کردن پروفیل ها. در این روش با ایجاد لایه پایداری از اکسید آلومینیوم بر روی سطح میتوان به راحتی پروفیل را رنگ آمیزی نمود.

پروفیل های رنگی در رنگهای براق، مات، چکشی، سمباده ای و… با کیفیتی منحصر به فرد و حداقل ضخامت لایه رنگ ۱۰۰-۸۰ میکرون و حداقل استقامت ضربه ای ۸۰in.ld رنگکاری میشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *